ГоловнаПолітика

Тарута не вірить у повномасштабну війну з Росією

Нардеп вважає, що Путін цілком здатний розвалити Україну зсередини

Тарута не вірить у повномасштабну війну з Росією
Фото: 24.ua

Народний депутат України, екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута не вірить у широкомасштабний наступ російської армії.

Про це він заявив в інтерв'ю, записаному в рамках програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

У зв'язку з цим, нардеп вважає, що сьогоднішню політику керівництво країни має вибудовувати попри агресію РФ.

"Ми зобов'язані забезпечити збереження наших кордонів. Я в цьому абсолютно впевнений. І я прекрасно розумію, що ми в змозі це зробити. Я не вірю в широкомасштабний наступ російської армії, в оголошення війни", - заявив Тарута.

Таку ймовірність він назвав мінімальною.

"Це (оголошення війни - ред.) - перехід в іншу категорію. Потрібні причини для цього, а причин немає. Крім того, це - подальші санкції. А подальші санкції - розвал Росії. Вважаю, російське керівництво це розуміє. Більше того, те, як у нас все відбувається зараз, як розвалюється - тут і війна не потрібна", - додав екс-губернатор.

За його словами, головна мета ворога - розвалити Україну зсередини, зігравши на невдоволення українців нинішньої ситуації в країні.

Разом з тим, нардеп висловився за посилення армії.

"Створення боєздатної української армії - наше завдання. Достатньо мати 80 тисяч суперефективної армії, щоб зберігати наявні кордони, а в майбутньому - сприяти відновленню Донецької та Луганської областей", - зазначив Тарута.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "На Донбасі кажуть: "Янукович був зло, але при ньому не було війни. І курс по вісім"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram