ГоловнаПолітика

Жебрівський хоче організувати продуктові ринки на кордоні з ДНР

Губернатор хоче, щоб жителі окупованих територій залишали гроші в Україні

Жебрівський хоче організувати продуктові ринки на кордоні з ДНР
Павел Жебривский
Фото: president.gov.ua

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтримав економічну блокаду окупованих бойовиками територій і виступив з ідеєю організувати продовольчі ринки у прифронтових населених пунктах.

Про це пише маріупольський сайт 0629.com.ua.

На думку Жебрівського, економічна блокада, заборона на будь-яку комерційну діяльність з окупованими територіями на тлі суттєвого спрощення правил перетину лінії приватними особами - саме той варіант, який був би зрозумілим для Донбасу.

Жебрівський пообіцяв відкрити уздовж лінії розмежування на контрольованих Україною територіях невеликі продовольчі ринки з українськими товарами, куди б люди могли виїжджати і закуповувати продукти оптом для себе і своєї сім'ї.

"Ми виплачуємо пенсії тим, хто перереєструвався на підконтрольних Україні територіях. Якщо ми не будемо продавати українські товари, то ці гроші підуть бойовикам. Тому у разі ухвалення рішення про економічну блокаду, ми організуємо ринки у прифронтових населених пунктах, для того щоб люди могли безперешкодно виїжджати з окупованих міст і купувати продукти", - цитують слова губернатора.

Нагадаємо, 16 червня штаб АТО змінив пропускний режим у зоні АТО. Зокрема, військові заборонили рух громадського транспорту через лінію розмежування. На практиці це вилилося в заборону будь-якого пасажирського транспорту, крім легкових машин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram