ГоловнаПолітика

Творців "Київської республіки" у "ВКонтакте" відправили під суд

Двом молодим киянам загрожує до трьох років в'язниці

Творців "Київської республіки" у "ВКонтакте" відправили під суд
Фото: http://vk.com/kievrassian

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів столиці 25 і 19 років, які у соцмережі "ВКонтакте" створили спільноту "Київська народна республіка".

Розслідування проводилося СБУ. Спецслужба встановила, що хлопці з березня 2014-го по січень 2015 року у цій інтернет-спільноті поширювали матеріали із закликами до насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

Крім того, вони пропагували злочинну діяльність терористів, поширювали антиукраїнські матеріали, закликали до створення так званої "Київської народної республіки". Спільнота, як наголошується, налічувала близько 1300 учасників-користувачів.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.109 КК (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Такий злочин передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Зараз підозрювані перебувають під вартою. Свою провину визнають повністю.

Нагадаємо, про затримання організаторів спільноти "Київська народна республіка" СБУ повідомила наприкінці квітня.

Варто зазначити, що ця спільнота далі діє у "ВКонтакте", зараз вона налічує 1445 підписників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram