ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано керівника нафтобази "БРСМ-Нафти"

На підприємстві порушили правила безпеки.

Затримано керівника нафтобази "БРСМ-Нафти"
Фото: Facebook/ДСНС

Міліція затримала заступника директора компанії "Укртрансойл-2009" Юрія Шквиру. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що він був фактичним керівником нафтобази "БРСМ-Нафти", на якій сталася пожежа.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Фактично керував нафтобазою Шквира Юрій Іванович, який офіційно займав посаду заступника директора компанії "Укртрансойл-2009". Учора вказану особу затримали", - заявив він.

МВС підготувало повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу.

Проведено обшуки та вилучено документи, необхідні для розслідування.

Також до кримінальної відповідальності притягнуть головного інженера нафтобази Юрія Южанина, який зараз перебуває в лікарні.

Слідство розглядає чотири основні версії пожежі на нафтобазі, повідомив Аваков.

"Ми розглядаємо ключові версії: порушення правил безпеки під час експлуатації обладнання... Недотримання персоналом технологічного процесу... Навмисний підпал з метою дискредитації компанії "БРСМ" і підпал з метою приховування розтрати керівництвом компанії "БРСМ" пально-мастильних матеріалів та отримання страхових компенсацій", - сказав Аваков.

За його словами, встановлено, що реалізацію нафтопродуктів на цій нафтобазі здійснювали без відповідних дозволів. У державно-архітектурній інспекції немає інформації про цей об'єкт. Також немає інформації про діяльність нафтобази в Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі виникла в другій половині дня в понеділок. Загинули 5 осіб (працівник нафтобази, троє рятувальників і залізничник), ще 10 залишаються в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram