ГоловнаПолітика

Призначення Саакашвілі показує рішучість влади у проведенні реформ, - Порошенко

Президент також позитивно оцінив перші ініціативи керівника Одеської ОДА

Призначення Саакашвілі показує рішучість влади у проведенні реформ, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко вважає, що призначення Михеїла Саакашвілі на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації показує рішучість влади у проведенні реформ і боротьбі з корупцією.

Про це він заявив у рамках зустрічі із Саакашвілі, передає прес-служба Президента.

"За словами Президента, затвердження кандидатури Михеїла Саакашвілі показало рішучість влади в проведенні реформ, подолання корупції та впровадженні тих принципів, які ефективно вдалося продемонструвати владі Грузії", - йдеться в повідомленні.

Президент також позитивно оцінив перші ініціативи керівника Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, зокрема щодо конкурсного набору на посади голів районних державних адміністрацій. Глава держави висловив упевненість, що ідею нового одеського губернатора підтримає уряд.

"Мені дуже подобається позиція щодо скорочення штату обласної адміністрації. Позиція дерегуляції, дебюрократизації, деолігархізації - це те, що сьогодні чекає Одеса та Україна", - зазначив Глава держави.

За його словами, багато українців з великою надією і оптимізмом поставилися до призначення Саакашвілі.

"Покладають величезні очікування на конкретні практичні результати роботи вже найближчим часом. У першу чергу, це пов'язують з боротьбою з корупцією, з наведенням порядку", - сказав Порошенко.

Керівник Одеської області розповів, що напередодні поспілкувався з жителями регіону. За його словами, вони позитивно оцінили і підтримали поставлені Президентом завдання щодо боротьби з корупцією та припинення свавілля олігархів.

Нагадаємо, в суботу, 30 травня, Петро Порошенко призначив Саакашвілі головою Одеської ОДА. Раніше Порошенко своїм указом надав йому українське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram