ГоловнаПолітика

ЄС ухвалить нову резолюцію щодо звільнення Савченко

Порошенко, Туск і Юнкер закликали Росію до негайного звільнення всіх заручників

ЄС ухвалить нову резолюцію щодо звільнення Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Україна очікує ухвалення Європейським парламентом резолюції про звільнення депутата Верховної Ради Надії Савченко до 30 квітня.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції за результатами саміту "Україна - ЄС".

"30 квітня у Європейському парламенті планується ухвалення окремої резолюції про необхідність негайного звільнення Надії Савченко", - сказав він.

Також Порошенко сказав, що спільною заявою з президентом Євроради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером вони закликали Росію до негайного звільнення всіх без винятку заручників і громадян, яких незаконно утримують.

Крім того, президент додав, що європейські лідери жорстко засудили агресію з боку збройних сил Росії і порушення незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент зазначив, що порушив питання про розгортання операції ЄС у рамках спільної політики безпеки та оборони, яка сприятиме створенню належних умов безпеки для виконання Мінських домовленостей, а також закликав країни-члени ЄС допомогти Україні в реалізації цієї ініціативи.

Нагадаємо, раніше Комітет палати представників США ухвалив резолюцію щодо Савченко. У документі наголошується, що українська льотчиця воювала добровольцем у батальйоні "Айдар", її захопили на українській території, позбавили права на справедливий судовий розгляд і незаконно передали РФ, щоб постати перед судом через необґрунтовані звинувачення у тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram