ГоловнаПолітика

Квіташвілі розраховує запровадити страхову медицину до 2016 року

Відмова від безкоштовної медицини не розглядається, додали в МОЗ

Квіташвілі розраховує запровадити страхову медицину до 2016 року
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я розраховує, що до кінця цього року в Україні вдасться створити умови для початку впровадження системи страхової медицини.

Про це на брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ у четвер сказав міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Для того, щоб нам починати страхові схеми, які будуть працювати в країні, необхідно спочатку реформувати мережу (медичних установ), яка сьогодні взагалі неадекватна... Спочатку треба, щоб мережа була готова до цього, і до кінця року ми хочемо почати соціальне страхування і відкрити двері для приватного страхування, що теж дуже важливо", - сказав він.

При цьому Квіташвілі підкреслив, що відмова від безкоштовної медицини навіть не розглядається і страхова модель діятиме паралельно як вид фінансування.

Щодо державних закупівель, які проходять по лінії МОЗ, Квіташвілі зазначив, що запропонована міністерством реформа передбачає зміну всіх етапів закупівель за державними програмами - починаючи від планування обсягів закупівлі та видів ліків і закінчуючи розподілом по регіонах.

Раніше Президент Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ доручив при реформі охорони здоров'я виходити з принципу, що медицина має бути платною.

Нагадаємо, 26 грудня міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі презентував стратегію реформи медичної галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram