ГоловнаПолітика

У МВС спростували інформацію про масові обшуки

СБУ провела низку обшуків у МВС за дорученням Генпрокуратури

У МВС спростували інформацію про масові обшуки
Фото: Макс Левин

У Міністерстві внутрішніх справ України спростували інформацію про масові обшуки у відомстві.

Про це заявила начальник прес-служби МВС Лариса Волкова, інформує РБК-Україна.

"Інформація не відповідає дійсності. Обшуків не було", - сказала вона.

Разом з тим, у Службі безпеки агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт проведення низки обшуків у МВС, а також в інших підрозділах правоохоронного відомства.

"Вчора (у вівторок - ред.) за дорученням Генеральної прокуратури співробітники СБУ провели більш як 10 обшуків у центральному апараті МВС на вулиці Богомольця та в інших управліннях", - розповіли СБУ, не уточнивши, в рамках розслідування якого саме кримінального провадження проводилися ці обшуки.

"Справа знаходиться на розслідуванні у Генпрокуратурі", - сказали у спецслужбі. У прес-службі ГПУ цю інформацію не підтвердили.

Раніше народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук повідомив у Фейсбуці, що СБУ проводить обшуки в кабінетах заступників глави МВС Арсена Авакова. "Зараз це уточнена інформація. Обшук проводився у приміщеннях "Спецсервісу", вдома у директора цього підприємства, а також у начальника управління економіки МВС Тахтая у службових приміщеннях на вул. Богомольця, 10", - написав Мосійчук.

Нагадаємо, Міжнародна консультативна група Ради Європи розкритикувала слідство у справі про розстріли на Майдані у 2014 році, заявивши, що міліція перешкоджає розслідуванню. МВС у свою чергу відкинуло звинувачення у саботажі слідства у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram