ГоловнаПолітика

Суд заарештував Бочковського на два місяці

Призначено заставу в розмірі 1 млн 182 тис. гривень

Суд заарештував Бочковського на два місяці
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Печерський районний суд Києва заарештував колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського на 2 місяці. Про це на засіданні сказав суддя Іван Козлов.

Також, за словами судді, призначено заставу в розмірі 1 млн 182 тис. гривень, після внесення якої Бочковського можуть звільнити з-під варти.

За словами адвоката Бочковського Ігоря Федоренка, слідчі чинили тиск на свідків, які дали свідчення проти його підзахисного.

Нагадаємо, 25 березня під час засідання Кабміну затримали голову ДСНС Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького. Їх підозрюють в організації корупційної схеми тендерної закупівлі пально-мастильних матеріалів у компаній за завищеними цінами.

Після цього прокуратура подала клопотання про арешт затриманих, проте пізніше відкликала його. Тому Печерський суд 27 березня вирішив не застосовувати запобіжний захід для Бочковського. Таким чином, якби не сьогоднішнє рішення, екс-чиновника довелося б відпустити з-під варти через 72 години після затримання - 28 березня близько 12.00.

Учора ввечері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, що прокуратура відкликала клопотання про арешт колишнього голови ДСНС Сергія Бочковського, щоб розширити його. За його словами, суд отримає нове клопотання про арешт Бочковського вже в суботу вранці.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко заявив, що проти екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій порушили чотири нові кримінальні справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram