ГоловнаПолітика

Я пішов у відставку через побоювання, що мене звинуватять у сепаратизмі, - Коломойський

Олігарх вважає, що погано вписується в схему "вертикальної президентської влади"

Я пішов у відставку через побоювання, що мене звинуватять у сепаратизмі, - Коломойський
Фото: dyvys.in

Український бізнесмен Ігор Коломойський пішов у відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації через побоювання, що його звинуватять у сепаратизмі. Про це він заявив The Washington Post, передає "РБК-Україна".

"Я думав, що ситуація зайшла занадто далеко, що наступним кроком буде обвинувачення мене в сепаратизмі, і я прийняв це рішення для того, щоб заспокоїти ситуацію і показати народу, що я не буду триматися за посаду, якщо суспільство вважає, що мені слід подати у відставку", - заявив Коломойський.

Видання повідомляє, що те, що відбувається після інциденту біля офісу "Укрнафти", Коломойський назвав "інформаційною вакханалією".

Коломойський звинуватив українську владу в тому, що вона намагається привабити електорат за рахунок нападок на олігархів.

"Щоб отримати нових виборців, вони мусять знайти нову тему, за рахунок якої можна рекламувати себе. Найкращі кандидати для жертви електорату - це олігархи", - зазначив він.

Розповідаючи про конфлікт з Президентом України Петром Порошенком, Коломойський допустив, що він і його заступники могли "зробити щось погане" через свою незалежну позицію.

"Я його (Порошенка, - ред.) підлеглий, але поводився як рівний. І це завдавало йому дискомфорту", - заявив олігарх.

Коломойський визнав, що він погано вписується в схему "вертикальної президентської влади".

"Зі свого боку я нічого не міг зробити по-іншому. Я не професійний політик. Але я розумію, що є прикладом для інших, і якщо кожен буде діяти самостійно, то президент не знадобиться", - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня Порошенко звільнив Коломойського. Звільнення оформлено як задоволення прохання про відставку.

У четвер в Дніпропетровській ОДА Порошенко в присутності Коломойського представив нового голову області Валентина Резніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram