ГоловнаПолітика

Геращенко опублікував корупційні схеми в ДСНС

Бочковський та його заступник виводили гроші в закордонні банки

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку корупційні схеми, які існували у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

За його словами, фірми, що постачають пальне для потреб ДСНС, змусили підписати контракт на оплату консалтингових послуг з офшорною компанією Fevrier.inc.

Fevrier INC перераховувала частину коштів на іншу офшорну компанію - Apply Generation AG, а та, в свою чергу, відкрила в Банку Кіпру персональні рахунки на імена Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

"Хлопці думали, що якщо вони будуть отримувати гроші через дві "офшорки", зареєстровані на підставних осіб-іноземців, про це ніхто не дізнається і за цим ніхто не простежить. Не вийшло!", - зазначив Геращенко.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Геращенко додав, що матеріалів для прийняття рішення про запобіжний захід екс-голові ДСНС Сергію Бочковському і його заступнику Василю Стоєвському "більш ніж достатньо".

"МВС свою роботу з розкриття схеми корупції в ДСНС виконало, не зважаючи ні на що. Матеріалів для прийняття рішення про запобіжний захід Бочковському і Стаєвському, а також для проведення подальшого слідства у справі - більш ніж достатньо! Тепер потрібна така ж принципова позиція від прокуратури і суду. Якщо принциповості у суддів і прокурорів не буде - то не буде і справжньої боротьби з корупцією", - підкреслив радник голови МВС.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомив, що генпрокурор Віктор Шокін доручить вести справу Сергія Бочковського іншому процесуальному керівнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram