ГоловнаПолітика

Активами Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії та Росії

Агент з продажу активів президента поки що веде переговори

Активами Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії та Росії
Фото: www.roshen.ua

Активами Президента України Петра Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії та Росії. Про це на запит "Радіо Свобода" про ситуацію з продажем бізнесу президента Петра Порошенка повідомила прес-служба ICU group, яка є агентом з продажу його активів.

"З кожним, хто так чи інакше окреслив свій інтерес до "Рошен", ми ведемо переговори", - зазначили в прес-службі агента.

У ICU group зазначають, що активами Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії, Росії. Але уточнюють, що така зацікавленість і конкретна пропозиція (придбати компанію) - "дві великі різниці".

У Росії ICU group продає всі виробничі потужності фабрики "Рошен" у Липецьку, до продажу «Крохмалопродукту» і «Авто-Реал» цей агент не залучений.

"Цікавляться переважно російські галузеві оператори, деякі фінансові інвестори та один іноземний інвестор. Розкривати імен ми не можемо, оскільки взяли на себе зобов'язання щодо забезпечення конфіденційності, - йдеться в повідомленні. - Зацікавленим сторонам дали можливість ознайомитися з докладною інформацією про ЛКФ "Рошен" та відвідати виробничі потужності. Наступним етапом буде, сподіваємося, отримання попередніх пропозицій від зацікавлених сторін".

Щоб продати таку велику корпорацію як "Рошен", потрібен час, особливо в умовах економічної кризи і конфлікту на сході України, наголосили у прес-службі ICU group.

"Враховуючи поточну ситуацію в країні, коли взагалі важко продати будь-які активи, процес затягується. Навіть у мирний час у нашій практиці не було угод з M&A (злиття і поглинання - ред.), що тривали менш як рік, а з початку анонсування продажу "Рошен" року ще не минуло. Нашим пріоритетним завданням залишається продаж усього бізнесу "Рошен", але й можливість продажу його окремих частин ми також розглядаємо", - повідомив керуючий директор групи ICU Макар Пасенюк.

Ситуація на сході України, стан українсько-російських відносин і геополітичні фактори, які випливають з них, не можуть не мати негативного впливу на процес продажу, пояснюють у ICU group, але не озвучують конкретні труднощі.

Нагадаємо, продати свій бізнес Петро Порошенко пообіцяв напередодні президентських виборів, на яких він переміг. Загальний його капітал рейтингові агентства оцінюють у $750 000 000. Найбільшим активом Порошенка вважають кондитерську корпорацію "Рошен", яка займає вісімнадцяте місце серед кондитерських компаній світу за версією Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram