ГоловнаПолітика

НАТО: Нємцова вбили через події в Україні

Заступник генсека НАТО Александр Вершбоу звинуватив Путіна у вбивстві

НАТО: Нємцова вбили через події в Україні
Александр Вершбоу
Фото: korrespondent.net

Заступник генсека НАТО Александр Вершбоу заявив, що убивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова пов'язане з подіями в Україні.

Як повідомляє російська служба BBC, Вершбоу сказав, що Нємцов для багатьох опонентів останнім часом був насамперед противником військової участі Москви в конфлікті на Донбасі.

За словами Вершбоу, ще до вбивства політика стало ясно, що російське вторгнення в Україну отримує все меншу підтримку в російському суспільстві.

"Мета президента Путіна, здається, криється в ослабленні України і придушенні альтернативної думки в Росії, щоб запобігти появі російського Майдану. Після жорстокого вбивства Бориса Нємцова минулої п'ятниці ми бачимо, що жертви (цього конфлікту) є не тільки на сході України. Хоча ми і не знаємо, хто натиснув на гачок, ми розуміємо, що Борис Нємцов був захисником демократії та противником втручання Росії в події в Україні - тобто був одним з тих, кого офіційна російська пропаганда називає "зрадниками" і "п'ятою колоною", - сказав Вершбоу.

Нагадаємо, напередодні помічник Нємцова Ольга Шоріна розповіла агентству Рейтер, що російський опозиціонер саме завершував роботу над доповіддю про роль російських військ у конфлікті на сході України. За день до вбивства, за словами Шоріної, Нємцов передав їй записку про нові втрати російських військових на сході України. "На мене вийшли десантники з Іванового. 17 убитих, грошей не дали, але поки що бояться говорити", - йдеться в записці. Соратники Нємцова готуються завершити і опублікувати його останню доповідь з робочою назвою "Путін і війна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram