ГоловнаПолітика

Бойовики ігнорують домовленості про звільнення заручників, - Порошенко

Крім того, за словами Президента, бойовики не готові відводити важке озброєння під контролем ОБСЄ

Бойовики ігнорують домовленості про звільнення заручників, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив про небажання бойовиків виконувати домовленості зі звільнення заручників.

Про це Президент сказав під час зустрічі із заступником державного секретаря США Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні, передає прес-служба Порошенка.

Як повідомляється, Порошенко висловив стурбованість тим фактом, що, незважаючи на домовленість щодо звільнення всіх заручників, інша сторона ігнорує цю позицію.

Він також наголосив на небажанні і неготовності іншої сторони відводити важке озброєння під контролем наглядової місії ОБСЄ.

Сторони обговорили також економічне співробітництво між Україною та США. Президент України висловив сподівання на позитивні новини про надання макрофінансової допомоги Україні з боку МВФ.

Блінкен зазначив, що подальші санкції щодо Російської Федерації та їх рівень прямо залежать від дотримання і виконання мінських домовленостей.

Він також поінформував українського Президента про тісну координацію між США з Європейським Союзом і керівництвом таких провідних європейських країн як Великобританія, Франція і Німеччина щодо загальної політики в питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі і в стосунках з керівництвом Російської Федерації.

У зустрічі, крім представників Державного департаменту США, делегацію якого очолював Ентоні Блінкен, взяли участь міністр закордонних справ Павло Клімкін та заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

Раніше Порошенко заявляв, що в полоні бойовиків на Донбасі перебувають понад 400 громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram