ГоловнаПолітика

Чубаров: треба розібратися з роллю Могильова в анексії Криму

Колишній прем'єр-міністр Криму сам віддав владу Аксьонову, вважає керівник Меджлісу

Чубаров: треба розібратися з роллю Могильова в анексії Криму
Фото: glavcom.ua

Українська влада має розібратися з роллю кожного чиновника Криму в окупації півострова, в тому числі вивчити поведінку колишнього прем'єр-міністра автономії Анатолія Могильова. Про це в "Українському кризовому медіацентрі" в Києві сказав Рефат Чубаров, керівник Меджлісу - органу самоврядування кримських татар, колишній депутат Верховної Ради.

"27 лютого 2014 року, коли вже в приміщенні Верховної Ради Криму були так звані "зелені чоловічки"... я вперше за останні місяці був в одному приміщенні з Могильовим. Могильов - це один з тих функціонерів української влади, який знищував Меджліс. Який усе зробив для того, щоб розправитися з кримськотатарським рухом. А 27-го я з ним разом в кабінеті начальника кримської міліції шукав шляхи, підходи для того, щоб зупинити це сповзання в прірву. Ми намагалися це зробити. Але що сталося потім? Коли вони все-таки, без кворуму, але все-таки провели цю так звану "сесію" і призначили Аксьонова, пан Могильов (а це високопоставлений чиновник, я хочу, щоб ми говорили не тільки про військових і про їхню відповідальність) - він просто зібрав речі, дав інтерв'ю, що "ми попрацювали дуже добре, нехай тепер попрацює інший уряд". Я хочу сказати, що якщо ми хочемо, щоб у нас в майбутньому не було подібних трагедій, нам треба без істерії, без кампаній, але нам потрібно дуже чітко розібратися з роллю кожного чиновника в той час. В тому числі начальника СБУ, начальника міліції, але й прем'єр-міністра", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року озброєні люди захопили органи влади в Криму. Пізніше з'ясувалося, що це були російські військові.

На відео слова Чубарова про Могильова - з 27-ї хвилини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram