ГоловнаПолітика

У Печерський суд прийшли з обшуком (оновлено)

Суддів підозрюють у винесенні неправосудних рішень

У Печерський суд прийшли з обшуком (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва проводить обшук у Печерському районному суді.

"Поспішаю повідомити, що просто зараз у Печерському суді наші слідчі проводять обшук, який триває в рамках кримінальних проваджень щодо одіозних суддів Оксани Царевич і Віктора Кицюка за фактом ухвалення ними завідомо неправосудних рішень", - написала прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно.

Як уточнила прес-служба прокуратури Києва, слідчі разом з оперативними працівниками УБОЗ проводять слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого стосовно Царевич і Кицюка (ч.2 ст. 375 Кримінального Кодексу) за підозрою в умисному виносеніі неправосудних рішень у справах проти автомайданівців.

"Зараз слідчі шукають адміністративні справи, за якими громадян свідомо притягували до відповідальності", - повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

Нагадаємо, у Печерському суді через його територіальне розташування розглядаються практично всі рішення щодо вищих чиновників.

Царевич входила в колегію суддів у першій справі екс-глави МВС Юрія Луценка. Царевич і Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було пред'явлено звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Напередодні генеральний прокурор Віктор Шокін попросив Верховну Раду дати згоду на затримання та арешт Царевич, Кицюка та Сергія Вовка. Вовк виніс вирок Юрієві Луценку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram