ГоловнаПолітика

"Батьківщина" відмовилася підтримувати урядові поправки до бюджету

Тимошенко вимагає врахувати пропозиції її фракції

"Батьківщина" відмовилася підтримувати урядові поправки до бюджету
Фото: Макс Требухов

Фракція "Батьківщини" відмовилася підтримувати поправки в бюджет, підготовлені у Кабміні, від яких залежить отримання нового кредиту від МВФ.

Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко, інформує прес-служба партії.

"Ми професійно підготували для уряду зміни до бюджету. І, якщо наші пропозиції не почують (про індексацію зарплат і пенсій на рівень інфляції, - ред.), які є реалістичними і правильними, ми просто не зможемо підтримати цей бюджет, адже такі зміни просто приведуть країну у глухий кут. Уряд пропонує виправити ситуацію в країні за рахунок нового підвищення податків і за рахунок скорочення пенсій і витрат на освіту. Замість того, щоб піднімати економіку, стабілізувати ситуацію, знову скорочуються доходи людей і збільшуються податки. Це - шлях в нікуди!" - заявила Тимошенко.

Вона додала, що фракція надала 8 пропозицій щодо наповнення дохідної частини бюджету, які "вирівняють позиції по багатих і бідних", і запропонувала "нарешті взяти гроші з тих, хто досі живе на мільярди".

Нагадаємо, що для ухвалення поправок до бюджету необхідно 226 голосів. У "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" разом - 232 депутатів. Ще 31 голос може надати фракція "Самопомочі", 21 - фракція Радикальної партії, які поки що не заявляли про свою позицію щодо цих поправок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram