ГоловнаПолітика

Рада дозволила заарештувати суддів Царевич, Кицюка і Вовка

Депутати зняли недоторканність із трьох суддів Печерського суду

Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Печерського районного суду Києва Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

За зняття імунітету з Кицюка проголосували 289 депутатів, із Царевич - 286 депутатів, із Вовка - 296 депутатів.

Санкцію на арешт видано на прохання Генеральної прокуратури, яка розслідує проти цих суддів кримінальні провадження. Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 (винесення суддею (суддями) свідомо неправочинного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу. 2 березня згоду на їхній арешт підписав голова Верховного Суду Ярослав Романюк.

Царевич і Кицюк були під час розгляду їхнього питання в Раді. Вовка не було, тому що із 17 лютого він перебуває у відпустці з догляду за дитиною.

Суддя Кицюк під час промови перед депутатами заявив, що він не ховається за своєю недоторканністю і не збирається переховуватися від правосуддя, тому причин для арешту і скасування імунітету немає.

Нагадаємо, Сергій Вовк був головуючим суддею у справі проти Юрія Луценка і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Оксана Царевич входила в колегію суддів у першій справі Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було висунено звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а нещодавно відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова. Віктор Кицюк виносив рішення у справі київської вчительки Ніни Москаленко, у якої відбирали землю в центрі столиці за часів Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram