ГоловнаПолітика

Печерський суд відмовився заарештувати Єфремова (оновлено)

Суддя Царевич не задовольнила клопотання Генпрокуратури

Печерський суд відмовився заарештувати Єфремова (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання Генпрокуратури про арешт екс-депутата Олександра Єфремова. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суддя Оксана Царевич ухвалила рішення на сьогоднішньому засіданні після тижня роздумів.

Також Єфремову призначено заставу 60 500 гривень.

Царевич зазначила, що Генеральна прокуратура, проаналізувавши промови Єфремова в Раді 3 і 9 квітня і 12 травня 2014 року, запідозрила його в розпалюванні міжнаціонального конфлікту. "Також прокуратура вважає, що ці публічні промови спричинили неприйняття населенням південного сходу України дій центральної влади в Києві", - процитувала Царевич обвинувальний акт.

Державне обвинувачення просило суд заарештувати підозрюваного, оскільки він може впливати на свідків, депутатів парламенту сьомого скликання і переховуватися за кордоном.

Суддя Царевич вирішила, що докази прокуратури не є абсолютно обґрунтованими, оскільки експерт у своєму висновку, проаналізувавши промови підозрюваного, не виявила в них ознак розпалювання ворожнечі за національною або етнічною ознакою. У виступах виявлено розпалювання конфлікту між групами людей за територіальною ознакою і критику влади.

Суд визнав, що Єфремов як політичний діяч мав право на такі заяви.

Нагадаємо, Печерський райсуд не зміг обрати запобіжний захід на закритих засіданнях 18 і 19 лютого, 20 лютого засідання не відбулося на вимогу захисту Єфремова, 23 лютого запобіжний захід знову не обрали.

Раніше Генеральний прокурор Віктор Шокін попросив Верховну Раду дати згоду на затримання і арешт суддів Печерського суду Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Вища кваліфікаційна комісія суддів відмовилася відсторонити Царевич від посади, тому її рішення є законними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram