ГоловнаПолітика

Суд заарештував двох беркутівців з "чорної роти" (оновлено)

На черзі обрання запобіжного заходу для другого затриманого

Суд заарештував двох беркутівців з "чорної роти" (оновлено)
архив
Фото: EPA/UPG

Печерський райсуд Києва заарештував колишнього бійця спецпідрозділу міліції "Беркут" Олександра Маринченка, підозрюваного у розстрілі 39 активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Відповідне рішення ухвалив суддя Олег Білоцерківець. Захист підозрюваного просив суд відпустити його на поруки з огляду на те, що дружина екс-беркутівця перебуває на 27-му тижні вагітності. Суд відхилив це прохання і заарештував підозрюваного до 20 квітня.

Пізніше Печерський суд розглянув клопотання про арешт Сергія Тамтури - другого із затриманих 23 лютого екс-бійців "Беркута". Суддя Христина Тарасюк задовольнила клопотання прокуратури про арешт підозрюваного до 20 квітня.

Нагадаємо, 23 лютого в рамках розслідування розстрілу на Майдані затримали двох екс-бійців "Беркута".

Того ж дня ГПУ повідомила, що встановила всіх бійців роти спецпризначення "Беркута", які брали участь у розстрілі протестувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Крім двох затриманих "беркутівців", підозру оголошено ще 18 колишнім бійцям, проте вони ховаються від правосуддя.

Варто нагадати, що в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників спецроти "Беркута" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника за підозрою у розстрілах на Інститутській. Однак у жовтні Садовник, якого суд відпустив під домашній арешт, втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram