ГоловнаПолітика

Гройсман у Європі вимагав зброю для України

Спікер заявив, що євроінтеграція України незворотна

Гройсман у Європі вимагав зброю для України
Фото: http://iportal.rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман в рамках офіційного візиту у Брюссель зустрівся з головою палати представників Федерального парламенту Бельгії Зиґфрідом Браке.

На зустрічі, як повідомляє прес-служба ВР, Гройсман наголосив на необхідності підвищення обороноздатності України і заявив, що Україна потребує надання "військового обладнання оборонного характеру".

Гройсман також підкреслив, що жодних підстав для внутрішнього конфлікту на сході України не існувало. Проти України, зазначив він, здійснює військову, економічну та інформаційну агресію Російська Федерація.

Гройсман заявив, що Україна виконувала і виконуватиме в повному обсязі всі пункти Мінських домовленостей і неодноразово підтверджувала свою готовність до мирного вирішення конфлікту на сході. Незважаючи на це, "атаки на нашу державу тривають", - сказав спікер.

Спікер також заявив, що жителі сходу України не хочуть автономії.

"Вони хочуть обирати владу, хочуть бути включені в життя на своїх територіях, хочуть децентралізації та якісного місцевого самоврядування. І ми цей процес почали", - сказав він, повідомивши, що перші кроки на шляху децентралізації, зокрема, фінансової, вже зроблено.

Гройсман також заявив, що євроінтеграція України незворотна, проте не є "кроком проти Росії". "Це наше прагнення жити за стандартами Європи. Ми будемо йти цим шляхом незалежно від того, подобається це Росії чи ні", - сказав він.

У свою чергу, Браке висловив співчуття з приводу подій на сході України.

Нагадаємо, Гройсман 24 лютого перебуває з офіційним візитом у Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram