ГоловнаПолітика

Люстраційний комітет вимагає в суді звільнити двох заступників Авакова

Мова йде про Віталія Сакала і Василя Паскала

Громадський люстраційний комітет при Мін'юсті подав позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність уряду у виконанні закону про люстрацію та неприйняття рішення про звільнення двох заступників міністра внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба Громадського люстраційного комітету.

Мова йде про Віталія Сакала і Василя Паскала.

Фото: http://lku.org.ua

"Зараз заступниками міністра внутрішніх справ є Віталій Сакал і Василь Паскал, які незаконно перебувають на посадах, оскільки працювали сукупно понад рік з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року і підпадають під «автоматичну» люстрацію. Ба більше, Василя Паскала взагалі не мали права призначати на посаду, наказ про це був підписаний прем'єр-міністром у грудні 2014 року, тобто коли вже діяв Закон "Про очищення влади", - сказано в повідомленні.

За даними комітету, Василь Паскал із листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС - начальника ГУКР, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Цей департамент звинувачують у переслідуванні євромайданівців, зокрема Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів, публічно висловлені ще 15 грудня, і фабрикацію доказів у справі Павлюченка.

Віталія Сакала також слід звільнити, зазначають у комітеті, оскільки в період з 26 грудня 2008 року по 5 серпня 2011-го він обіймав посаду заступника начальника ГУМВС України в Київській області - начальника головного слідчого управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram