ГоловнаПолітика

Сенченко: транспортна блокада Криму - на руку окупантам (оновлено)

Через скасування пасажирського сполучення рвуться соціальні зв'язки між кримчанами та іншими українцями

Сенченко: транспортна блокада Криму - на руку окупантам (оновлено)
Фото: Макс Левин

Припинення транспортного пасажирського сполучення материкової України з Кримом не допомагає повернути півострів під контроль Києва, а тільки грає на руку окупантам. Про це на конференції в "Українському кризовому медіацентрі" у Києві сказав Андрій Сенченко, депутат Верховної Ради V-VII скликань.

"Безумовно, треба протидіяти окупантам у Криму. Але не так, як це робиться з транспортною блокадою. Тому що ми протидіємо зв'язкам тих наших громадян, які залишилися на окупованій території, і тих, хто виїхав, зв'язкам з материковою частиною країни і просто людським зв'язкам", - пояснив свою позицію Сенченко.

За його словами, боротися за Крим треба вже сьогодні, й усім громадянам України - не тільки кримським татарам. При цьому потрібно зміцнювати зв'язки з Кримом, а не знищувати їх.

"Я категорично не погоджуюся з тими, хто каже, що ми спочатку побудуємо світле майбутнє в Україні, інтегруємося в Європу, а потім будемо повертати Крим. Я також не згоден з тими, хто сьогодні, перебуваючи у владі і нічого не роблячи для повернення Криму, сподівається на те, що кримські татари своїми життями, тілами і т.д. вистелять зворотну дорогу Криму в Україну", - сказав Сенченко.

Нагадаємо, 27 грудня 2014 року Україна нібито тимчасово припинила залізничне сполучення з Кримом.

Слова Сенченка про транспортне сполучення - з 35-ї хвилини

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram