ГоловнаПолітика

Прокуратура Києва взялася за листування Хомутинніка і Палиці

Кримінальне провадження відкрито за статтею про хабарництво

Прокуратура Києва взялася за листування Хомутинніка і Палиці
Фото: Богдан Бортаков

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом корупції в Державній фіскальній службі України. Йдеться про отримання чиновниками вигоди від розмитнення товарів на українському кордоні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, приводом для відкриття справи стали матеріали ЗМІ: на початку лютого журналісти сфотографували листування депутата Верховної Ради Віталія Хомутинніка з губернатором Одеської області Ігорем Палицею. У текстових повідомленнях сторони обговорювали суми здирництва і хабарів на митниці.

Інформацію про можливий кримінальний злочин внесено до Єдиного реєстру, розпочато досудове розслідування за статтею про пропозицію неправомірної вигоди посадовою особою.

Нагадаємо, журналісти зафіксували СМС-листування Хомутинніка й Ігоря Палиці 4 лютого під час пленарного засідання парламенту. Палиця звертався до Хомутинніка по консультацію, як правильно "вирішувати питання" на митниці, а також про те, хто, кому і скільки при цьому "заносить". Набираючи СМС, Хомутиннік ретельно прикривав телефон, ховаючи його під столом. Але якоїсь миті його відволік дніпропетровський депутат Олег Кришин. На його прохання Хомутиннік почав щось шукати у своєму телефоні, після чого знову повернувся до листування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram