ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Путін сподівається, що до відкритої війни з Україною не дійде

Українські військові намагаються виправдати поразку і звинуватити в цьому Росію, сказав президент РФ

Путін сподівається, що до відкритої війни з Україною не дійде
Фото: EPA

Президент Росії Володимир Путін висловив сподівання, що відкритої війни України та Росії не буде.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

"Думаю, що такий апокаліптичний сценарій навряд чи можливий. І сподіваюся, що до цього ніколи не дійде", - заявив президент Росії, відповідаючи на запитання про те, чи можуть росіяни прокинутися одного ранку і дізнатися, що почалася війна.

Водночас він вважає, що українські військові намагаються знайти виправдання.

"Взагалі це все надзвичайно погано - і спроби виправдати поразку, і спроби звинуватити в цьому Росію. Але найгірше - це роздмухування конфлікту між Україною і Росією, спроби роздмухувати цей конфлікт", - сказав Путін.

Президент Росії також заявив, що якщо мінські угоди будуть виконуватися, ситуація на Сході України поступово  нормалізуватиметься.

"Поки що немає необхідності в екстрених заходах. Мінські домовленості досі залишилися не тільки документом, який вироблено чотирма учасниками цього мінського процесу. Вони закріплені Радою Безпеки ООН і набули форми міжнародно-правового акта. Я дуже розраховую на те, що це буде виконуватися", - додав він.

Також Путін спростував причетність свого помічника Владислава Суркова до вбивств на Майдані, про що раніше повідомила Служба безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram