ГоловнаПолітика

Україна наполягатиме на припиненні обстрілів, - МЗС

Міністр закордонних справ вирушає на переговори до Парижа

Україна наполягатиме на припиненні обстрілів, - МЗС
Фото: скриншот с ютуба

Україна на переговорах голів МЗС "нормандської четвірки" у Парижі у вівторок наполягатиме на негайному припиненні вогню і виконанні підписаних мінських домовленостей. Про це сьогодні заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція - Росія і підтримувані нею терористи мають припинити обстріл і виконувати домовленості, досягнуті у Мінську", - повідомив Перебийніс.

Він нагадав, що Україну на переговорах представлятиме голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

Росію в Парижі представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров. Конкретних заяв про позицію на переговорах голова російського МЗС не робив, проте у своєму сьогоднішньому виступі в Раді Безпеки ООН черговий раз повторив свої тези про антиконституційний переворот в Україні.

Нагадаємо, попередні переговори в "нормандському форматі" за участю голів держав відбулися в Мінську тиждень тому. Тоді президенти України, Франції та Росії, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель, вели переговори понад 14 годин. Згідно з досягнутими домовленостями, з 15 лютого в зоні АТО оголошено перемир'я, але обстріли не припинилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram