ГоловнаПолітика

Суд шостий день не може обрати Єфремову запобіжний захід

Засідання перенесено на вівторок

Суд шостий день не може обрати Єфремову запобіжний захід
Фото: Serhii Andrushko

Печерський райсуд Києва переніс на 24 лютого розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу для екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це після засідання журналістам сказав адвокат Єфремова Олександр Мельников.

"Засідання продовжиться завтра", - повідомив він, уточнивши, що воно почнеться о 9:30. Адвокат зазначив, що перерву оголошено на прохання сторони захисту.

Суд має намір на засіданні 24 лютого заслухати експерта Служби безпеки України, який оголосить експертний висновок про наявність у публічних висловлюваннях Єфремова ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

На засіданні в понеділок суд заслухав колишнього директора Центру оцінювання якості освіти, екс-депутата Луганської обласної ради Ірину Зайцеву як експерта з лінгвістики.

Нагадаємо, Єфремова затримали 14 лютого в рамках розслідування голосування за "диктаторські закони". Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю виходу під заставу 3,7 млн грн. За екс-депутата вніс заставу Борис Колесніков.

Однак прокуратура порушила проти Єфремова ще одну справу за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і попросила суд заарештувати підозрюваного. Печерський райсуд на засіданнях 18 і 19 лютого обрати запобіжний захід не зміг, 20 лютого засідання не відбулося на вимогу захисту Єфремова.

Зволікання з обранням запобіжного заходу стало причиною вимоги глави МВС Арсена Авакова розформувати Печерський райсуд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram