ГоловнаПолітика

Яценюк доручив змінити угоду про прикордонний рух із РФ

Порядок перетину кордону зроблять таким самим, як із країнами ЄС

Яценюк доручив змінити угоду про прикордонний рух із РФ
Фото: www.ntv.ru

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству закордонних справ до середи внести проект рішення про приведення у відповідність до європейських стандартів угоди про малий прикордонний рух з Російською Федерацією.

Як повідомляється на сайті уряду, Яценюк заявив, що угоду з Росією треба зробити такою самою, як угоди про малий прикордонний рух України з європейськими країнами.

"У нас із європейськими партнерами чітко визначена зона і межі, видається реєстраційне посвідчення на кожного громадянина, який може користуватися привілеями за угодою про малий прикордонний рух", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, малий прикордонний рух є формою полегшення перетину кордону для громадян двох держав, котрі живуть у прикордонній зоні. У рамках малого прикордонного руху жителі прикордонної зони можуть регулярно перетинати спільний кордон без віз для перебування у прикордонній зоні іншої держави. Такі поїздки можуть мати соціальні, культурні, сімейні, а також виправдані економічні причини (які не є прибутковою діяльністю).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram