ГоловнаПолітика

Україна ввела в'їзд для росіян за закордонними паспортами (оновлено)

Внутрішній російський паспорт і свідоцтво про народження більше не є підставами для в'їзду в Україну

Україна ввела в'їзд для росіян за закордонними паспортами (оновлено)

Прем'єр Арсеній Яценюк підписав постанову уряду, згідно з якою громадяни РФ в'їжджатимуть в Україну виключно за закордонними паспортами.

Як повідомляється на сайті уряду, постанова призупиняє дії окремих положень Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації.

"Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону", - заявив Яценюк.

Положення щодо інших зазначених у двосторонній Угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України, наприклад, щодо дипломатичного і службового паспортів, залишаються чинними.

Такий крок, підкреслив Яценюк, дозволить суттєво посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Прем'єр також доручив Державній міграційній службі України разом із Державною прикордонною службою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, які прибули в Україну.

Оновлення: згідно з постановою уряду №23 від 30 січня 2015 року, оприлюдненою на сайті уряду, режим в'їзду громадян РФ в Україні виключно за закордонними паспортами почне діяти з 1 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram