ГоловнаПолітика

Геращенко: обмежувати пересування можна тим, хто отримав повістку

Депутати готують новий законопроект для військовозобов'язаних

Геращенко: обмежувати пересування можна тим, хто отримав повістку
Фото: Александр Ратушняк

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко вважає, що обмежувати пересування можна тим військовозобов'язаним, які отримали повістку. Про це він сказав у коментарі LB.ua.

"Закону, який не дозволяв би особам військовозобов'язаним виїжджати за кордон, поки що немає. Ми будемо його напрацьовувати. Якщо людина отримала повістку, ми можемо обмежити її пересування, а якщо не отримувала - тоді її не можна вважати у чомусь винною", - сказав він, говорячи про виїзд за кордон.

Водночас Геращенко не конкретизував, буде в цьому законопроекті норма, яка обмежить пересування військовозобов'язаних країною чи вона стосуватиметься тільки виїзду за кордон. "Я скажу так: є Конституція, і її треба виконувати. Усі громадяни України мусять захищати свою країну", - сказав він.

Зі свого боку колишній командувач батальйоном "Миротворець", нардеп від НФ Андрій Тетерук додав, що у цей законопроект треба внести норму, яка заборонить ухильникам працювати на державних посадах. "Ті, хто ухиляється від мобілізації, - Бог їм суддя. Але я пропонуватиму внести у відповідний законопроект норму про неможливість працювати на державних посадах. Не хочеш захищати країну - не маєш права працювати у державних структурах", - сказав він.

Тетерук також зазначив, що обмежувати пересування ухильникам доцільно, але тільки якщо ця норма стосуватиметься виїзду за кордон. Усередині країни контролювати її виконання нереалістично, вважає нардеп. Він додав, що зараз прикордонники не можуть контролювати процес виїзду за кордон, тому що немає ані такої вимоги, ані списків військовозобов'язаних осіб.

Нагадаємо, у понеділок представник Генштабу генерал-майор Володимир Талалай заявив, що, згідно з законодавством, під час мобілізації військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу військкома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram