ГоловнаПолітика

У Севастополі поліція заважала акції пам'яті Кузьми

Правоохоронцям допомагали коротко стрижені молодики

У Севастополі поліція заважала акції пам'яті Кузьми
архив
Фото: Slava Mavrichev

Близько десятка жителів Севастополя ввечері 2 лютого прийшли до пам'ятника Тарасу Шевченку, щоб ушанувати пам'ять загиблого лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка.

Як повідомляє "Крым.Реалии", за 20 хвилин до початку заходу біля пам'ятника Шевченкові почали збиратися співробітники поліції.

О 18:00 за київським часом, як і було заплановано, активісти запалили біля підніжжя пам'ятника церковні свічки і ввімкнули пісні з репертуару гурту "Скрябін".

Тільки-но біля пам'ятника зібралося 8-10 осіб, до них підійшли представники поліції з вимогою пред'явити документи і пояснити причину масового скупчення людей, не санкціонованого міською владою.

Більшість присутніх людей не сперечаючись пред'явили документи, інформацію з яких співробітники поліції почали переписувати у звичайний блокнот. Прохання громадян показати інвентарний номер блокнота, в який переписують дані, а також пояснити, чому співробітники поліції порушують закон про охорону персональних даних, останні проігнорували. Як і прохання назватися і пред'явити службове посвідчення.

До активістів і поліції приєдналася група коротко стрижених молодих людей, які "порадили" активістам вчити закон "Про поліцію".

Після завершення всіх процесуальних дій люди у формі наполегливо порекомендували учасникам акції пам'яті Андрія Кузьменка розійтися і не порушувати законодавство Російської Федерації.

Нагадаємо, стихійно організовані акції в пам'ять про Андрія Кузьменка, лідера української рок-гурту "Скрябін", загиблого в результаті ДТП у Дніпропетровській області, пройшли в усіх великих містах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram