ГоловнаСвіт

Парламент Росії ухвалить акт про "незаконну" передачу Криму Україні 1954 року

Матвієнко стверджує, що факт анексії Криму Росією "не вимагає додаткової юридичної аргументації"

Парламент Росії ухвалить акт про "незаконну" передачу Криму Україні 1954 року
Матвиенко
Фото: vesti.kz

Голова верхньої палати парламенту Росії Валентина Матвієнко заявила, що під час весняної сесії буде ухвалено закон про незаконну передачу Криму і Севастополя до складу України 1954 року.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Цей закон стане відновленням історичної і юридичної справедливості, ми його розробили, зараз він проходить юридичну експертизу, і ми розраховуємо прийняти його під час весняної сесії", - заявила Матвієнко.

При цьому вона наголосила, що факт анексії Криму Росією "не вимагає жодної додаткової юридичної аргументації".

Кримську область вивели зі складу РРФСР і передали до складу Української Союзної Соціалістичної Республіки 1954 року з формулюванням: "Враховуючи спільність економіки, територіальну близькість і тісні господарські та культурні зв'язки". Деякі дослідники вважають, що Радянський Союз пішов на такий крок через важку економічну ситуацію в регіоні в повоєнні роки, яка ускладнилася через брак робочої сили в результаті депортації кримських татар.

Нагадаємо, 21 березня президент РФ Володимир Путін підписав договір про "входження" Криму до складу РФ на підставі псевдореферендуму, проведеного 16 березня 2014 року в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Наприкінці листопада Путін заявив, що анексія Криму була прорахованим і правильним рішенням. Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram