ГоловнаПолітика

Міноборони: перший призов ми одягнемо, далі можуть виникнути проблеми

Неллі Стельмах нагадала солдатам, що армія - не піонертабір

Міноборони: перший призов ми одягнемо, далі можуть виникнути проблеми
Фото: Макс Требухов

Глава Департаменту матеріального забезпечення Неллі Стельмах запевняє, що першу хвилю мобілізованих у 2015 році повністю забезпечать формою, але вже з другого етапу можуть виникнути проблеми. Про це вона повідомила в інтерв'ю LB.ua.

"У нас 20 січня починається призов. Ми його, звичайно, одягнемо. Частково у нас є свої запаси, частково піде у вжиток канадська форма. Але вона - не зимова, демісезонна. Вона розрахована на багатошаровість. Ми це розуміємо, але що робити?" - зазначила вона.

За її словами, Канада передала у січні трохи менше ніж 30 тисяч комплектів. "Але там же штани окремо, куртки окремо, і можуть бути специфічні розміри. Тож за фактом буде менше - але ми впораємося. Перший етап цієї четвертої хвилі мобілізації - це трохи більше ніж 24 тисяч осіб, ми їх одягнемо. Далі, вже з другого етапу можуть виникнути проблеми. Але ми готові звертатися і до волонтерів, і до міжнародних організацій, і до інших країн. А що робити? Ми закриваємо зараз собою Європу", - сказала вона.

Стельмах також запевнила, що зимовою формою забезпечені зараз практично всі військові на сході - не тільки Міноборони, але й МВС, і СБУ, і добровольці.

"Скажімо так, практично всі одягнені. Хоча, може, і берці погані, і форма різна, і немає змінного комплекту. Були ситуації - видавали льотчикам зі зберігання бушлати, зсередини з'їдені, підкладку поїла міль. Але переважно у форму всі одягнені. Не зовсім добре з формою у "Правому секторі", але вони самі, скажімо так, не хочуть входити у жодні структури. Я особисто допомагаю "Правому сектору", розумію їхню ідеологічну складову, але якщо не хочете нікому підкорятися, в цьому є свої плюси і мінуси", - сказала вона.

"І ще. Ми маємо дбати про армію, але хлопці мають розуміти, що вони не в дитячому садку і не в піонерському таборі. Солдат мусить переживати стійко труднощі і нестатки військової служби", - додала Стельмах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram