ГоловнаПолітика

Уряд затвердив програму своєї діяльності

Арсеній Яценюк обіцяє проєвропейські реформи

Уряд затвердив програму своєї діяльності
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок затвердив програму діяльності уряду.

"Програму затвердили", - повідомив журналістів віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, інформує "Інтерфакс-Україна". Як сказано на сайті Кабміну з посиланням на подання програми діяльності уряду прем'єром Арсенієм Яценюком, в основі програми - коаліційна угода.

"Наша остаточна мета - це членство України в Європейському Союзі. Але для досягнення цієї мети треба пройти серйозні випробування, здійснити радикальні зміни і фактично змінити Україну, зробити Україну європейською. Тоді ми отримаємо запрошення від наших європейських партнерів. На це наша програма і спрямована", - зазначив Яценюк.

За його словами, програма передбачає короткострокові дії на кілька років, спрямовані на подолання основних викликів, які стоять перед Україною.

Основним викликом Яценюк назвав "загрозу українській незалежності, яка пов'язана з російською військовою агресією проти України".

Питання незалежності України, за його словами, безпосередньо пов'язане із здобуттям енергетичної незалежності.

"Окрім зовнішньої агресії, у нас є внутрішня агресія: корупція, безвідповідальність, хабарництво і неефективний державний менеджмент", - додав Яценюк.

Нагадаємо, програму діяльності уряду повинна затвердити Верховна Рада, після чого Кабмін на рік матиме імунітет від відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram