ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Губернатора Полтавщини обере Фейсбук, а не олігархи

Вже не один тиждень Полтавщина лишається без губернатора. Саме та область, яка є буферною між воєнним Сходом і відносно мирною Україною. Я вже неодноразово звертався до президента з вимогою якнайшвидше призначити нового очільника області. І не за квотним принципом, а на основі конкурсу. Голову Полтавської області мають обрати люди. Тому я створив у Фейсбуці сторінку, де кожен охочий зміг би запропонувати свою кандидатуру, висунути вимоги до губернатора. Все у наших руках.

Я знаю про шалений тиск, який чиниться на Главу держави, аби змусити його призначити губернатором керівника одного з місцевих партійних осередків. Але квотний принцип неприпустимий! Полтавська область - є кордоном між зоною проведення АТО та відносно мирною Україною. Ми повинні з особливою пильністю дбати про мир, стабільність, розвиток на Полтавщині. Тут мають випереджаючими темпами відбуватися реформи та боротьба з корупцією. І полтавський губернатор має бути обраний на конкурсній основі. Зокрема голову обласної державної адміністрації можна буде обрати в Інтернеті. Я створив відповідну сторінку у Фейсбуці «Губернатора Полтавщини обере Facebook», де українці усіх регіонів зможуть запропонувати своїх претендентів на цей пост або ж висунути вимоги, яким новий губернатор повинен відповідати. Лише так в Україні з’явиться нова культура призначень чиновників!

Буду першим. Ось мої офіційні вимоги до голови моєї рідної області:

1) Громадянство України. Активна громадська позиція, участь у волонтерських акціях.

2) Володіння англійською мовою.

3) Відсутність компромату (непричетність до влади та олігархів).

4) Вища українська та іноземна освіта (ступінь MBA).

5) Досвід успішної та некорумпованої діяльності в Україні в сфері сільського господарства чи енергетики (основні галузі економіки Полтавщини).

6) Наявність реального та зрозумілого плану розвитку Полтавської області на 5 років.

7) Вік 35-45 років.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram