ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін зібрався за рік відмовитися від ДСТУ

У рамках УА Україна повинна впровадити 15 тисяч нових стандартів

Кабмін зібрався за рік відмовитися від ДСТУ
Фото: eastcertification.com

Україна відмовиться від російських і радянських стандартів. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Україна відмовляється від російських і радянських ДСТУ і стандартів. 15 тисяч нових стандартів, які будуть впроваджені відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. На це потрібно буде витратити багато часу... Ми поставили для себе терміни - до 2016 року", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що Кабмін проводить роботу зі скорочення кількості органів контролю з 56 до 28, а також скорочення кількості функцій чиновників з 1032 до 680, і це тільки на першому етапі. На другому етапі заплановано внести зміни до законодавства про ліцензування, ухвалити закони про дерегуляцію, які максимально наблизять функції українського чиновництва до європейських стандартів.

Нагадаємо, минула влада називала перехід на європейські стандарти однією з причин, через яку потрібно було відкласти Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович стверджував, що перехід української промисловості на євростандарти вимагає інвестицій у розмірі від $100 млрд до $500 млрд. Однак у Єврокомісії цю оцінку спростували. Європейці підрахували, що Україні для переходу економіки на євростандарти необхідно 1-2 млрд євро щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram