ГоловнаПолітика

МНС Росії відреагувало на відео з військовою технікою у "гумконвої"

У Росії вважають, що кадри з Донецька нічого не доводять

МНС Росії відреагувало на відео з військовою технікою у "гумконвої"
Скриншот из видео СНБОУ
Фото: Скриншот видео СНБО

У МНС Росії заперечують відеозапис і заявляють, що на території України 22 та 23 листопада не було автомобілей російського гуманітарного конвою. Заяву російського відомства оприлюднив телеканал "Дождь".

У МНС додали, що наступний конвой буде направлено в Україну "за готовністю", додаткових пояснень від офіційних осіб не послідувало.

Раніше сьогодні РНБО оприлюднила відео з Донецька, де білу вантажівку російського "гуманітарного конвою" супроводжують вантажівки з військової техніки.

"Конвой, який в Росії називають "гуманітарним", помічений на донецьких вулицях за буксируванням артилерійських знарядь", - йдеться в повідомленні в твіттері РНБО.

"Очевидно, що в машині з гуманітарного конвою, яка йде першою, аж ніяк не шоколад", - прокоментував відео спікер РНБО Володимир Польовий.

Нагадаємо, попередній, сьомий, "гумконвой" прибув в східну Україну 16 листопада і того ж дня покинув українську територію. Напередодні "виборів" ЛНР і ДНР 2 листопада на Донбас прибули одразу два "гумконвої", після чого бойовики надавали місцевим жителям овочі на 1 гривню і голос на "виборах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram