ГоловнаПолітика

ЦВК уперше в історії не встигає оголосити результати виборів вчасно

Голова комісії Михайло Охендовський допускає, що результати встановлять після 10 листопада

ЦВК уперше в історії не встигає оголосити результати виборів вчасно
Фото: EPA/UPG

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський допускає, що комісія вперше в історії України не зможе вчасно встановити остаточні результати виборів Верховної Ради. Йдеться про результати в багатомандатному виборчому окрузі, повідомляє РБК-Україна.

"На жаль, зараз ми не можемо впевнено виключати ситуацію, яка може трапитися вперше в історії українських виборів, коли в установлений законом термін - до 10 листопада - Комісія не матиме підстав і можливості встановити й оголосити результати виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", - заявив Охендовський.

"Ми цілком розуміємо, що це може кваліфікуватися як бездіяльність Центральної виборчої комісії. Однак, з іншого боку, ми в жодному разі не допустимо ігнорування голосів виборців, які були законно віддані за кандидатів від політичних партій, незалежно від їхніх назв", - додав він.

Причиною затримки Охендовський назвав проблеми з підрахунком результатів в окрузі №59 Донецької області, де досі не опрацьовано протоколи з низки дільниць.

Нагадаємо, в ніч проти 7 листопада окружна виборча комісії округу №59, роботу якої перед тим заблокували озброєні люди, відновила підрахунок голосів. ЦВК на ранок 7 листопада опрацювала 99,95% протоколів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram