ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія підтягнула до кордону ракетні комплекси "Іскандер"

Зафіксовано прибуття шести пускових установок

Росія підтягнула до кордону ракетні комплекси "Іскандер"
Фото: podrobnosti.ua

У прикордонній смузі Росії навпроти Донецької області зафіксовано прибуття підрозділу оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер". За даними координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, в підрозділ входять шість таких установок.

Тимчук також повідомляє про перекидання сил і засобів у район Алчевськ - Стаханов - Первомайськ.

"Зауважено прибуття з Росії бронетехніки для механізованої бригади "Привид". Через Краснодон прибуває ствольна артилерія", - пише Тимчук.

У смузі Єнакієве - Макіївка триває розгортання підрозділів російської ППО. Зафіксовано прибуття в район Шахтарська комплексів С-300. У Макіївці озброєння та військову техніку, що прибувають із Росії, перефарбовують під військову техніку Збройних сил України - в зелений матовий колір, із нанесенням двох паралельних білих смуг. Номери техніки замальовують.

У район Тельманового та Новоазовська невеликими групами з дотриманням правил маскування прибуває бронетехніка з півночі Донецької області.

За словами Тимчука, у прикордонних районах навпроти північних районів Луганської області особовий склад прикордонних військ ФСБ РФ переведено в підвищену ступінь бойової готовності, варіант несення служби - посилений.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Донецьк прибувають підрозділи російської армії, переодягнені у форму місцевих бойовиків і з нашивками "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram