ГоловнаПолітика

Петренко сподівається, що скоро "сміттєва люстрація" припиниться

Міністр не підтримує "сміттєву люстрацію"

Петренко сподівається, що скоро "сміттєва люстрація" припиниться
Архив
Фото: www.minjust.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що реалізація Закону "Про очищення влади" зупинить "сміттєву люстрацію". Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Україна втратила багато часу з законом про люстрацію. Якби 20 років тому цей закон ухвалили, думаю, історичний розвиток України був би зовсім іншим. Після Революції гідності, коли люстрація була однією з вимог українського народу, процес розробки та ухвалення відповідного закону затягнувся, почалася так звана "народна або сміттєва люстрація", - сказав він.

"Говорити, що це позитивне явище, - не можна, такі речі поза законом. Але якби закон про люстрацію не ухвалили, так звана "сміттєва люстрація" пройшла б сильнішу фазу і реакція громадян на тих чи інших чиновників була б жорсткішою", - додав Петренко.

Він висловив надію, що реалізація закону про люстрацію припинить народний самосуд.

"У мене є сподівання, що, коли цей закон запрацює і дасть громадянам реальні інструменти, щоб очищати владу від тих чиновників, які обіймають свої посади нещиро і не за законом, це припинить так звану "народну" або "сміттєву люстрацію". Дуже важливо також, щоб громадяни активно проявилися післязавтра і пролюстрували народних депутатів, не допустивши до парламенту тих людей, які грабували Україну всі ці роки", - заявив він.

Нагадаємо, останнім часом кілька одіозних нардепів і чиновників зазнали "сміттєвої люстрації" - їх ловили на вулиці і запихали у сміттєвий бак. 30 вересня спроба зробити це з народним депутатом Нестором Шуфричем закінчилася його побиттям.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав активістів припинити побиття і переслідування депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram