ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

БПП і "Народний фронт" узгодили мажоритарників у 20 округах

Партії знімають своїх кандидатів на користь одна одної для того, щоб одіозні політики не пройшли у Раду

Партії "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" узгодили кандидатів у депутати Верховної Ради у близько 20 одномандатних виборчих округах.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав депутат Ради від фракції "Батьківщина", кандидат у депутати від БПП Микола Томенко.

"Сьогодні ми домовилися практично по 20 округах - Блок Петра Порошенка і "Народний фронт" знімають своїх кандидатів на користь один одного для того, щоб такі, на нашу думку, одіозні політики як (депутати Ради Сергій) Ківалов, (Ігор) Рибаков або (Віталій) Журавський, або інші не пройшли до Верховної Ради України", - сказав він.

При цьому депутат не уточнив, на яких саме округах узгоджені кандидати.

Томенко закликав інші політичні сили використати решту часу, відведеного для можливості зняття з реєстрації кандидатів, для узгодження єдиних кандидатур у мажоритарних округах.

Як повідомлялося, Радикальна партія Олега Ляшка вирішила зняти з позачергових виборів Верховної Ради 6 кандидатів у депутати.

Також мажоритарників у сімох округах зняла і "Батьківщина".

Раніше партії "Громадянська позиція", "Свобода", "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Батьківщина" виступили за узгодження демократичними силами кандидатів у одномандатних виборчих округах на позачергових виборах Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram