>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер декоронував Джоковича в Шанхаї

Ноле ніяк не може зрівняти рахунок у протистоянні зі швейцарцем

Федерер декоронував Джоковича в Шанхаї
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (де-факто 2-й у світі) втретє 2014 року обіграв Новака Джоковича

36-а(!) очна зустріч суперників припала на півфінал Шанхайського Мастерсу - турніру, на якому Джокович не знав рівних у попередні два приїзди.

Але сьогодні все склалося інакше. У 5-му геймі першої партії Федерер заробив подвійний брейк-поїнт і з другої спроби його реалізував. Уже в наступному геймі Новак міг відновити статус-кво, але свій єдиний шанс не використав - 2:4.

Надалі Федерер упевнено тримав свої подачі і забрав перший сет.

У другій партії швейцарець відразу оформив брейк (за тим самим сценарієм, що і в першому сеті), а потім у невластивій манері почав пресингувати суперника на його подачах. У 5-му геймі Великий заробив подвійний брейк-поїнт, потім ще два, але Джокович вистояв.

У 8-му геймі Федерер вів на своїй подачі 40:0, але дозволив суперникові зрівняти рахунок. Жодного брейк-поїнта серб так і не отримав, але Федерер забрав гейм лише з 8-ї спроби.

У наступному геймі у швейцарця було два матчболи на подачі суперника, але реалізував Роджер перший же матчбол на своїй. У підсумку - два рази по 6:4.

Матч тривав 1 годину 37 хвилин. Рахунок в особистому протистоянні став 19:17 на користь Федерера.

У фіналі турніру швейцарець зіграє з Жілем Симоном, який розігрався (29-й). Француз на цьому турнірі вже обігравав двох представників ТОП-10, у тому числі одного швейцарця (мова про Ваврінку і Бердиха). До того ж, "тягучий" Симон вельми незручний для Роджера суперник.

Додамо, що Федерер цього року вже вп'яте виходить у фінал Мастерсу. Три перші фінали Роджер програв, а ось останній - виграв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram