ГоловнаЕкономікаБізнес

Пінчук продає свої інтернет-ЗМІ

Отримати коментар у компанії EastOne та Ірини Рубіс не вдалося

Пінчук продає свої інтернет-ЗМІ
Фото: finzah.com.ua

Група EastOne Віктора Пінчука продає "Видавництво "Економіка". Новим власником стане Ірина Рубіс - нинішній генеральний директор компанії.

Офіційно нова власниця набуде право власності з 1 листопада, повідомляє Forbes з посиланням на співробітника видавництва.

На 28 жовтня заплановано збори учасників компанії. Серед інших на порядок денний винесено питання "Про надання попередньої згоди на укладення договорів правовідносин, предметом яких є передання (відчуження) виключних майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі на знаки товарів і послуг, торгові марки і основні кошти товариства".

"Виходячи з формулювання, я припускаю, що продаватися буде не "Видавництво "Економіка", а, швидше за все, окремі активи", - вважає засновник видавництва, міноритарний акціонер "Економіки" Ігор Ляшенко. За його словами, організаційно такий "дробовий" продаж значно простіший, ніж продаж усього бізнесу.

При цьому така схема не вимагає принципової згоди міноритарних акціонерів. "Формально нас, звісно, запитають, але EastOne має контрольний пакет, і вона може приймати це рішення просто більшістю", – пояснює він і додає, що, швидше за все, юридичні формальності з боку EastOne буде проведено коректно.

Виданню не вдалося отримати коментар у компанії EastOne та Ірини Рубіс.

 У 2013 році "Економіка" трансформувалася в комунікаційний хаб, додавши нові напрямки діяльності, але втрачаючи при цьому в фінпоказниках і авторитетності в профільному бізнесі. Чистий дохід "Економіки" за першу половину 2014 року, за даними Forbes, склав 5,164 млн гривень, чистий збиток: −74,33 млн гривень.

За 15 років присутності на ринку "Економіка" створила портал "Delo.ua", журнали "MMR", "Инвестгазета" і "ТОП-100. Рейтинг найкращих компаній України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram