ГоловнаЕкономікаДержава

Україна просить Стокгольмський суд ухвалити тимчасове рішення в газовій суперечці

Київ і Москва обмінялися позовами в міжнародному суді

Україна просить Стокгольмський суд ухвалити тимчасове рішення в газовій суперечці
Фото: www.dyvys.in

Україна просить Стокгольмський арбітраж ухвалити проміжне рішення в газовій суперечці з Росією до винесення остаточного вердикту, повідомляє Reuters з посиланням на прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

"Якщо такої угоди не досягнуть в рамках тристороннього формату (Москва-Брюссель-Київ, - LB.ua).., то Україна звернулася до суду, щоб отримати тимчасове рішення суду, яке б встановило ціну і умови поставок природного газу до моменту винесення вердикту Стокгольмським судом", - сказав прем'єр у середу на засіданні Кабміну.

Росія та Україна подали позови один проти одного в міжнародний суд і одночасно ведуть переговори за посередництва Брюсселя про тимчасову угоду щодо газу до винесення рішення суду. Однак за кілька місяців суперечок це тимчасове рішення так і не знайшли.

Росія готова постачати в Україну газ за ціною в $385 за тис. кубометрів, але вимагає погасити старі борги і оплатити 5 млрд кубометрів газу авансом. Україна на ці умови не згодна. Москва також вважає ціну пільговою, з урахуванням знижки, тоді як Київ наполягає, що названу вартість мають зафіксувати як звичайну ціну без знижок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram