ГоловнаПолітика

РФ не має права втручатися в УА між Україною та ЄС, - доповідач Європарламенту

Пропозиції Росії суперечать відносинам, які склалися між ЄС та Україною

РФ не має права втручатися в УА між Україною та ЄС, - доповідач Європарламенту
Фото: ale.by

Росія не має права втручатися в Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це заявив доповідач Європарламенту щодо ратифікації угоди про асоціацію з Україною Яцек Саріуш-Вольський у коментарі "ЄС-плюс".

"Угоду про асоціацію було погоджено Україною та ЄС. Росія не має права втручатися у неї. Більш того, документ вже було обговорено та підписано, і його мають ратифікувати Європейський парламент і парламент України найближчими днями", - сказав польський депутат.

Він зазначив, що відновлення переговорів щодо тексту угоди, чого вимагає від Києва і Брюсселя Росія, заблокує процес зближення України і ЄС на роки.

"Ніхто не хоче такого сценарію ні у Брюсселі, ні в Києві", - підкреслив Саріуш-Вольський.

Депутат висловив переконання в тому, що пропозиції, зроблені Росією, суперечать відносинам, які склалися між ЄС та Україною.

Він зазначив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС стосується не тільки торгівлі, вона визначає майбутнє України та її суверенітет.

Напередодні запланованого на 12 вересня чергового раунду тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією Росія продовжує наполягати на тому, що УА між Україною та ЄС може негативно позначитися на економіці Росії та її зв'язках з українськими виробниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram