ГоловнаПолітика

У російському МЗС заявили, що пункти пропуску обстрілює Україна

РФ обіцяє надати докази

У російському МЗС заявили, що пункти пропуску обстрілює Україна
Фото: dpsu.gov.ua

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну в обстрілі російської території.

"Російська сторона заявляє українській стороні черговий рішучий протест і вимагає припинити обстріли російської території і порушення кордону Російської Федерації", - наголошується в повідомленні російського МЗС.

МЗС Росії заявляє, що 12 липня близько 3:00 в Куйбишевському районі Ростовської області з автоматичної стрілецької зброї обстріляно російський прикордонний наряд, що виконував завдання з охорони державного кордону Російської Федерації на службовому автомобілі. В результаті обстрілу нібито пошкоджено корпус автомашини, в якому виявлено вісім кульових отворів, але ніхто з російських прикордонників не постраждав.

При цьому МЗС Росії стверджує, що є переконливі докази того, що обстріл прикордонників вівся як з української території, так із заздалегідь підготовленої позиції на території Росії після проникнення туди нападників з території України.

Російське МЗС попереджає, що в разі подальшого повторення подібних провокацій російська сторона залишає за собою право вжити всі передбачені законодавством Росії заходи щодо захисту своєї території і гарантування безпеки російських громадян.

Нагадаємо, в Міноборони України заявили, що в ніч на 12 липня з району населеного пункту Куйбишеве (Ростовська область, Росія) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка".

Крім того, протягом 11 липня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії. У зв'язку з цим Україна направила Росії ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram