ГоловнаПолітика

В Артемівську виявили склад боєприпасів, залишений терористами

Військовослужбовці знайшли у приміщенні та знешкодили протитанкові міни і фугаси

В Артемівську, у підвалі торгового центру, виявили склад боєприпасів, залишений терористами . Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Як повідомляється, правоохоронці разом з бійцями в/ч А4176 та батальйону "Артемівськ" 12 годин перевіряли територію підвалу та виносили боєприпаси на вулицю. Як повідомив начальник Артемівського відділу УБОЗ Артем Крищенко, раніше будівлю орендував для продажу будівельних матеріалів місцевий підприємець, який пізніше став активним бойовиком. Правоохоронці помітили, що будівлю центру заміновано, тому викликали військових фахівців і евакуювали всіх людей. Військовослужбовці, які приїхали на місце, знайшли та знешкодили протитанкові міни і фугаси.

Фото: МВД

Після цього правоохоронці змогли почати пошук та почали виносити боєприпаси. Співробітники міліції разом з бійцями батальйону "Артемівськ" та військовослужбовцями вилучили з підвалу 4 міномети, 2 ПЗРК, 2 протипіхотні міни, близько 1000 патронів, 20 сигнальних ракет та ручний кулемет Калашникова з трьома магазинами до нього.

Окрім того, знайшли 5 мінометних мін, магазини до снайперської гвинтівки СВД та карабіну "Сайга". Окрім вилученої зброї, в підвалі виявлено 200 комплектів літньої і зимової камуфляжної форми, продукти харчування, медикаменти. Все знайдене - російського виробництва. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Фото: МВД

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили антитерористичної операції під час звільнення Слов'янська, Краматорська та Артемівська Донецької області вилучили у терористів три танки, три установки "Град", чотири бойові броньовані машини та іншу зброю і боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram