ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від РФ припинити провокації на кордоні та підтримку бойовиків

МЗС очікує реакції міжнародного співтовариства

МЗС вимагає від РФ припинити провокації на кордоні та підтримку бойовиків
Фото: zn.ua

Україна вимагає від Росії негайного припинення всебічної підтримки терористичних збройних формувань у східних областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

"Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест і сьогодні направило відповідну ноту МЗС Росії у зв'язку з черговими кричущими фактами провокаційних дій на російсько-українському державному кордоні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, в ніч проти 12 липня з району населеного пункту Куйбишеве (Ростовська область, Росія) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка".

Окрім того, протягом 11 липня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії.

Незважаючи на неодноразові звернення української сторони, прикордонна служба Федеральної служби безпеки Росії не робить жодних кроків, щоб запобігти численним порушенням державного кордону України озброєними особами та військовою технікою з території Росії.

"Російська сторона цинічно не помічає, що від рук підтримуваних нею терористів гинуть українські військовослужбовці і мирне населення України. Зате, в одному з листів на адресу Державної прикордонної служби України російські прикордонники привернули увагу до загибелі домашніх тварин внаслідок нібито вибуху артилерійського снаряда на території Росії на відстані 500 м від російсько-українського кордону", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні МЗС підкреслюється, що українська сторона категорично вимагає від російської влади припинити подібні провокації на кордоні та всебічну підтримку терористичних збройних формувань у східних областях України.

Окрім того, МЗС очікує, що міжнародне співтовариство дасть об'єктивну оцінку діям російської сторони, які призводять до загострення ситуації на сході України, і посилить тиск на Кремль, щоб змусити його припинити реалізацію насильницьких планів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram