ГоловнаПолітика

Кучма: грати з бойовиками в піжмурки ніхто не буде

Загарбникам прикордонпункту в Луганській області пред'явлено ультиматум

Кучма: грати з бойовиками в піжмурки ніхто не буде
Фото: EPA/UPG

Другий президент України Леонід Кучма, який є посередником президента Петра Порошенка на Донбасі, заявив, що якщо бойовики найближчим часом добровільно не підуть із захоплених пунктів пропуску на кордоні в Луганській області, їх звідти вибиватимуть силою.

Про це він заявив журналістам, пише "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми не вирішимо сьогодні питання кордонів, якщо вони нам не віддадуть ті три пункти, які вони захопили після підписання Порошенком указу, то доведеться вирішити це питання військовим шляхом. 28-е число - термін, від якого Україна не може відійти, насамперед , президент України. Тобто, грати в піжмурки ніхто з ними не збирається", - сказав Кучма.

Відповідаючи на питання, яким буде наступний етап врегулювання ситуації на Донбасі після закінчення режиму припинення вогню, Кучма зазначив: "Досягти того, щоб перемир'я було. Якщо його не буде, то буде те, що перед цим сказав - будемо змушені ми застосовувати силу".

Він вважає, що в Луганській і Донецькій областях повинна повернутися українська влада.

Нагадаємо, в п'ятницю пройде другий раунд консультацій тристоронньої контактної групи у форматі Україна - РФ - ОБСЄ щодо ситуації на Донбасі. Результатом першого раунду, який пройшов 23 червня, стала обіцянка бойовиків припинити вогонь, яку було відразу ж порушено.

Окрім того, за цей час сепаратисти встигли створити союзну державу невизнаних республік РНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram