ГоловнаПолітика

Кличка звинуватили в передачі Біличанського лісу селищу Коцюбинське (оновлено)

Мер нібито підписав меморандум із селищем Коцюбинським і Київською обладміністрацією

Кличка звинуватили в передачі Біличанського лісу селищу Коцюбинське (оновлено)

Депутат Київради Ігор Луценко ("Батьківщина") заявив, що мер Києва Віталій Кличко підписав меморандум із селищем Коцюбинським і Київською обладміністрацією, яким погодив відчуження Біличанського лісу на користь селища Коцюбинське.

"Тільки-но дізнався, що сьогодні о 7:00 ранку (!) Віталій Кличко підписав меморандум із селищем Коцюбинським і Київською обладміністрацією. Як передають активісти, Кличко фактично погодив відчуження величезної території Києва на користь Коцюбинського. Це - знаменитий Біличанський ліс, який коцюбинська земельна мафія хоче розпаювати під забудову", - написав Луценко у своєму "Фейсбуці".

"Очікую текст меморандуму. Як тлумачать цей меморандум мої колеги-захисники природи (він був оприлюднений сьогодні на сесії облради), мер Кличко визнав рішення 1941 (!) року про перейменування хутора Берківці в селище Коцюбинське та відповідні рішення щодо землі", - повідомив депутат.

"Є рішення ВАСУ, яке дозволяє Києву не погоджувати відчуження території. Проте київську владу, схоже,"нагнули", - додав він.

Пізніше депутат Київради Юрій Левченко виклав на своїй сторінці в мережі "Фейсбук" текст меморандуму, і повідомив про те, що глава Київської облради Микола Бабенко пообіцяв, що питання Біличанського лісу наразі не розглядатиметься депутатами.

Фото: facebook.com/Y.V.Levchenko

Фото: facebook.com/Y.V.Levchenko

Нагадаємо, боротьба за Біличанський ліс триває з 2008 року. На думку депутатів селищної ради Коцюбинського, ліс входить до меж цього населеного пункту. Селищна рада дозволила вирубку дерев і передала частину лісу приватним структурам під забудову. Проте влада Києва вважає, що ліс входить до меж столиці. Вона домоглася судового рішення про повернення Біличанського лісу у власність Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram